Zöld piros méz, fenntartható fejlövés

A klímaváltozásban benne vagyunk, bármi is legyen az oka. Ennek kutatását meghagyom a nálam okosabbaknak, például a NASA-t ezért otthagyó Héjjas Istvánnak és sok-sok ezer kollégájának, akik számtalan tanulmányban elmondták, hogy az üvegházhatást a vízgőz okozza és szabályozza, nem a széndioxid. Az olvasók figyelmébe ajánlom még Papp Endre beszélgetését a klímahisztériával kapcsolatos adatokat összegyűjtő Farkas Andrással, aki többek közt kiderítette, hogy a széndioxidot az üvegházhatással Margaret Thacher hozta kapcsolatba először. No, nyilván nem a klímáért való aggódás okán, hanem a bányászsztrájk leverése eszközéül. Farkas András azt is pontosan kikutatta, hogyan vált a klímahisztéria vallássá és Greta Thunberg annak a szentjévé.

A klímaváltozás valós jelenség, de hogy ember tehet-e ellene valamit ellene azt kétlem, a boszorkányüldözésnek a középkorban sem volt rá hatása, viszont nyilvánvaló, hogy alkalmazkodnunk kell hozzá. Az alkalmazkodásnak azonban korlátai vannak. Nálunk nyilván nem árt a fásítás, de egyes melegebb égövi erdők a felmelegedés miatt sajnos halálra vannak ítélve, másokat az aljnövényzet felégetésével, vagy kecskékkel való legeltetéssel meg lehet menteni, de ezt bízzuk a helyiekre, abban a reményben, hogy egyszer majd a józanész, a több ezer éves tapasztalat felülkerekedik. Én csak arról szeretnék szólni, mit tehetnek mifelénk az egyszerű emberek a környezetünk megvédése érdekében?

Először is ne higgyük el annak egy szavát sem, aki pénzzel akarja a krízist megoldani. Ne higgyünk például az Unió vezetőinek, akik legkevesebb 100.000 Forintot szeretnének bevasalni évente minden állampolgártól a széndioxid kibocsátás csökkentésére. Az újfajta befektetések, például a sok szélkerék, nem megoldást jelentenek, hanem csak szélmalomharcot a helyzet súlyosbítását! Miért? Azért, mert az, a fogyasztói társadalom mögött álló profitorientált pénzvilág javasolja ezt, amely a természet legnagyobb ellensége. A bajok újabb befektetésekkel való megoldása fából vaskarika. A nemzetközi pénzvilág környezetbarát fordulata annyit jelent csak, hogy „amit nem tudsz legyőzni, annak állj az élére”. Úgy, ahogyan az élére állt a nemzetközi munkásmozgalomnak is, ami a munkásosztályt kimondhatatlan pusztítás és fájdalom árán „emelte a mennybe”. Most azon igyekszik, hogy a lejáratott baloldali pártokat zöldre fesse, így terrorizáljon szellemileg, anyagilag újabb milliókat a nemzetközi tőke érdekében.

Fogadjuk meg az eredeti, igazi környezetvédők tanácsát: Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan! A megoldás az egyszerűsítés, nem a még több pénz, hanem a jóval kevesebb! A megoldás nem a befektetés, hanem az élet egyszerűsítése, a spórolás! A lokalitás előnybe helyezése a globalitással szemben! Az erőt, biztonságot nyújtó, kollektív bölcsesség alapján álló közösség, a család, a község, a nemzet erősítése az individualizmussal szemben. A megoldás az egyszerű puritán élet.

Gyalogolj minél többet, és ha messzebbre mész, lehetőleg tömegközlekedési eszközzel tedd azt. Függetlenül az üvegházhatástól, én személyesen egyetértek a széndioxid kibocsátás csökkentésével, főleg a széndioxiddal együtt járó mérgező füst miatt. Ezek kibocsátását nemcsak a megspórolt üzemanyaggal, de annak gyártási és szállítási tételének csökkentésével is elősegíted. A világnak kevesebb széndioxid és mérgező mikrorészecskék, korom, füst, neked egészség és több pénz, amiben nemcsak az üzemanyag ára, hanem az orvoson, patikán megspórolt is benne van. Egyszerűsítve biztosabbá teszed a közlekedést, ezáltal további betegbiztosítási, temetési, autóbiztosítási és javítási tételeket spórolsz meg magadnak és a társadalomnak.

Ne vásárolj fölösleges dolgokat, és ha vásárolsz, lehetőleg a földrajzilag legközelebbi terméket vásárold meg. A távolsági szállítás redukálásához hozzájárulva ténylegesen tehetsz a széndioxid és minden mocsok kibocsátása ellen. Nem a szelektív hulladékkezelés a megoldás, hanem a hulladékszegény élet! Még a zöldségmaradékhoz is legyen komposztálód akkor is, ha nem kertes házban laksz. Igyál bátran csapvizet, csak egy palack vizet végy és a palackot ne dobd el, hanem használd kulacsnak. Hidd el arra a legideálisabb! Csomagolj papírba és azt követeld meg a kereskedőtől is. Igényeiddel, választási preferenciáddal segíts beindítani a hazai kender és lenipart, az arra épülő textilipart, hasonlóképpen a helyi élelmiszeripart, bőripart.

Feledd el azokat a hamis információkat, miszerint az édesvízvíz készlet tetemes mennyiségét emésztené fel a szarvasmarhatartás; és hogy a vörös hús, vagy a sertészsír életveszélyes lenne. Tény, hogy a szarvasmarhatartás, a tejipar a legnagyobb luxus a termőfölddel való gazdálkodás szempontjából, ezért a marha, de még a disznóhúst is jó lenne nagy arányban halra váltatni. Az egészségednek sem ártana, hanem csak használna. A vizes élőhelyek növelése, az áradó víz szétterítése, majd halivadékkal telítve való visszaengedése a folyóba, ahogyan őseink tették, ez lenne az egyik legfontosabb cél! A vízfelület növelése legalább a mikroklímát javítja, a talaj kiszáradását meggátolja még, ha a globális felmelegedés ellen kevés is.

A rovarevés is gazdaságos lenne, de ebből én már kimaradok, viszont semmi kifogásom nem lenne az ellen, ha utódaim rászoknának. Az elérendő cél nem az állattartás felszámolása, a vegán életmódra való átállás, hanem a minél természet-közelibb növénytermesztés és állattartás. Ebben kulcsfontosságú a legeltetés és az állati trágyára épülő növénytermesztés. A legmagasabb minőséget a gyógynövényeket legelő állatok termékei, a gyógynövényekről gyűjtött méz jelenti. Ne hagyjuk, hogy a jövő a műhúsé, a szemétbe dobott cukorkákból gyűjtött zöld és piros városi mézé, a paradicsomnak és kenyérnek látszó tárgyaké legyen!

De hát – mondják – pont erre a váltásra kell a pénz. Nem! Akik mondják, azoknak előbb a mi pénzünk kell egy teljesen torz, még több pénzt felemésztő energetikai „zöld forradalomra”, meg arra, hogy megszerezzék a politikai hatalmat, majd a tervük kivitelezői által tőlük uzsorakamatra kért pénzek visszafizetését ránk testálják. Nem! Először a fejekben kell rendet teremteni! Azután az élet természetes menete által megkövetelt folyamatos megújulás, technológiaváltás mindig egy lépéssel közelebb fog vinni bennünket a normális világhoz. A rend a legtanulatlanabbaknál is jobban össze van zavarva a neoliberális, globalista eszmék által elszédített értelmiségiek fejében. Ez nemcsak országos, de világviszonylatban is így van.

Nem véletlen, hogy nem Európa, hanem Kína és India a legnagyobb légszennyező. A hagyományos európai kultúra fogékony a technikai fejlődésnek a környezetvédelemmel való egyeztetésére, egyúttal sajnos az azzal visszaélő demagógiára is. Indiában, nem beszélve Afrikáról, egyelőre az életben maradás az első! Náluk a technikai fejlődés életkérdés, amint számunkra is életkérdés az ő fejlődésük, mert másképpen elárasztják és magukkal rántják Európát.

Ami pedig kínaiakat illeti, ők a többi távol-keletivel együtt nálunk is fogékonyabbak a jóra és rosszra, és nálunk mindenben sokkal hatékonyabbak. Kína most éppen 180 fokos fordulatot tesz. Több náluk az úgymond zöld beruházás, mint bárhol a világon. Rajtuk mi leginkább azzal tudunk segíteni, ha az elektronika terén felzárkózunk Távol-Kelethez, de első sorban akkor, ha az USA-hoz hasonlóan olcsó tömegárujukat mellőzzük és országukat belső fejlődésre késztetjük. Segítjük őket abban, hogy – ugyan úgy, mint az 1400-as években, amikor visszafordították a már Afrika partjainál járó óceánjáró hajóikat – ismét visszataláljanak a konfuciánus bölcsességhez. Ahhoz a bölcsességhez, amely édes testvére a mi hagyományos közép-európai, és főleg magyar szellemiségünknek. A kapitalizmus tébolyának árnyékában ezt a szellemiséget fogalmazta meg a nálunk Német László nevével fémjelzett harmadik utas politika, amit végső soron elsőnek kéne nevezni, mert ez az Európában egyetlen járható út. Bármiből is indulunk ki, az igazságot keresve ezekhez az alapelvekhez jutunk vissza, amint a fenti eszmefuttatásommal is történt.

 

48 Responses to Zöld piros méz, fenntartható fejlövés

 1. Buy CBD szerint:

  Pretty! This was an extremely wonderful post.
  Thanks for supplying these details.

  Check out my homepage; Buy CBD

 2. Wow that was unusual. I just wrote an incredibly long comment but after
  I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways,
  just wanted to say great blog!

 3. Brooks szerint:

  Hi there, I would like to subscribe for this website to take latest updates,
  so where can i do it please assist.

  Feel free to surf to my web-site :: Brooks

 4. clan sembol szerint:

  clan symbol clan sembol ko sembol clan simgeleri

 5. Bahçeşehir psikoloji olarak İstanbulun bir çok ilçesinde hizmet
  vermekteyiz. Başta beylikdüzü pedagog, avcılar psikolog, küçükçekmece psikolog
  olmak üzere hizmet vermeyi sürdürüyoruz.

  Psikolojik danışmanlık hizmeti almak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 6. Hey I know this is off topic but I was wondering if
  you knew of any widgets I could add to my blog that automatically
  tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for
  a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you
  would have some experience with something like this. Please let
  me know if you run into anything. I truly enjoy reading your
  blog and I look forward to your new updates.

 7. İnsanların internetten para kazanma yolları hakkında daha fazla bilgiye
  ulaşmaları adına sürekli olarak araştırmalar yapan iguanabey sitesi ile
  sizler de artık boş zamanlarınızı değerlendirebilirsiniz.
  Bu sayede evinizde bilgisayarınızdan oturduğunuz yerden belirli
  masraflarınızı karşılayacak kadar gelir elde etmeniz mümkün olacaktır.

 8. backlink paketleri backlink paketleri backlink paketleri backlink
  paketleri
  backlink paketleri backlink paketleri backlink
  paketleri backlink paketleri
  backlink paketleri backlink paketleri backlink paketleri backlink paketleri

 9. Antalya escort bayanlar seni bekliyor! Hemen tıkla, Antalya escort bayanlar ile görüşme sağla.
  Antalya escort bayanlar sayfası

 10. iqos satın al szerint:

  Dilerseniz Google Sites Sayfası Açıp Bütün Çalışma Buraya Yapılır,
  Dilerseniz Sizlerin Paravan Web Adreslerinize Çalışma Yapabiliriz.

  Bu paket orjinal web siteniz için UYGUN DEĞİLDİR.
  Paravan çalışmalar her daim daha iyi olucakdır.

  ANAHTAR KELİMENİN OLDUĞU MAKALE: [ NOT UZUN UZUN DESTAN YAZMAYIN 50 İLE 75 KELİME KAFİDİR. ]

  Marlboro nın üreticisi Phillip Morris International, ın ürettiği tütün tabanlı buharlaştırıcı iqos elektronik
  sigara Dünyada ve Ülkemizde satışa sunuluyor.

  Tütün devi tarafından 21 Kasım 2014 de Nagoya Japonyada bulunan fuarda
  tanıtılan cihaz ayrıca İtalyada satışa sunulmuştu.
  Bu iki test pazarı, şirketin IQOS’u indirgenmiş riskli ürün piyasasında hali hazırda popüler olan elektronik sigara ile gerçekten rekabet edebilecek olup olmadıklarına dair bir fikir vermiştir.
  Phillip Morris CEO’su André Calantzopoulos, şirketin “yıllar boyu en büyük büyüme fırsatı” olduğuna inanıyor.

  IQOS elektronik sigara, ikinci nesil buharlaştırıcıya çok benziyor ancak
  işlevselliği açısından modern elektronik sigaralardan farklı durumdadır.

  Nikotin seviyesini ve aromasını kendiniz belirlediğiniz e-likit yerine, yüksek sıcaklıklarda ısıtılan ama yakılmayan küçük Marlboro sigarası şeklindeki gerçek tütün kullanılır.
  “HeatSticks” olarak adlandırılan minyatür sigaralar, IQOS elektronik ısıtma cihazına yerleştirilir ve Marlboro ismi yazılı
  olan filtre dışarıda bırakılır.

  Tütün sigarası normal şartlarda yakıldığında 800 dereceye ısı üretiyor, ancak
  IQOS tütünü 350 dereceye kadar ısıtıyor ve ağızınızda tütünden aromalı buhar çıkıyor.

  Dilerseniz sitemiz üründen iqos ve heets ürünlerini satın alabilirsiniz

 11. fethiye escort szerint:

  Fethiye escort sayfamız sizlere hızlıca Fethiye escort bayan bulmanızı
  sağlar. Fethiye escort sitesi.

 12. buca escort szerint:

  Buca escort sitemiz ile sende hemen buca escort bayanlar ile sevgili tadında etkileşimler geçirebilirsin!

 13. çeşme escort szerint:

  Çeşme escort sitemizi ziyaret et ve sende hemen azgınlığını çeşme escort
  bayanlar ile dindir.

 14. Selam arkadaslar hoşgeldin bonusu veren bahis siteleri ile kazanlarınızda
  tavan yapacaksınız en iyi hoşgeldin bonusu veren siteler listesi sitemizdedir.

  Sizlerde bu bonustan faydalanmak için sitemizdeki
  bahis siteleri ilanlarına göz atınız.

 15. betebet giriş szerint:

  Betebet giriş adresi ile casino ve bahis keyfini betebet
  kalitesinde yaşayın. Betebet yeni adresi ile betebet güncel giriş linkine ulaşabilirsiniz.
  Betebet adresini daima sitemizde sizler için paylaşıyor ve betebet hakkında destek yazıları paylaşıyoruz.

  Betebet güncel adresi ve daha fazlası…

 16. Takipçi satın al ! Sende hemen takipçi satın al… al

 17. Ankara oto kurtarma ve Ankara oto çekici firması olarak
  Yol yardım ve oto kurtarıcı hizmeti ile
  şehirler arası çoklu oto taşıma ve transfer hizmetini 7 Gün 24 Saat yapmaktayız.

  Ankara yol yardım firmamız en yakın çekici ve en uygun fiyat garantisi ile çalışmaktadır.

 18. Takipçi satın al ! Hızlı güvenilir takipçi satın alma sitesini ziyaret etmeyi ihmal etmeyiniz.

 19. sex videos szerint:

  watch full hd sex videos watch full hd sex videos
  watch full hd sex videos watch full hd sex videos

 20. PashaGaming sayfamıza hoş geldiniz. Sende hızlıca PashaGaming
  bahis sitesine giriş yapmak için PashaGaming sayfamızı ziyaret edin ve PashaGaming yeni adresi bağlantısına ulaşın.
  PashaGaming sayfası olarak sizlere tamamen güncel ve
  güvenli PashaGaming giriş bağlantısı sunuyoruz. Hemen tıkla, PashaGaming bahis sitesine giriş
  yap.

 21. Modelli Cami Halıları

  Cami halısı fiyatları Cami halıları çeşitli işlemler sonucu meydana getirilen genelde üç model etrafında toplanan ürünlerdir.
  Bu tür ürünler içerisinde en sık kullanılanlar göbekli, saflı ve seccadeli olanlardır.
  Camiler içerisinde seccadeli modellerin önemi büyüktür.
  Her bireyin kendi namaz kılacağı alanı belirleyen halılar, kaliteli ve dayanıklı yapıdadır.
  Günümüz şartlarında cami halısı hazırlamak zor ve
  zahmetli bir süreci meydana getirir.

  Bu durumla birlikte birçok yönden işlemlerin belirli basamaklarla yapılması gerekir.

  Halıların durumu, dayanıklılığı ve
  renklendirmesi, özellikle dikkat edilecek detaylardan birisidir.
  İsteğe uygun ürünlerin hazırlanması da mümkündür.
  Bu sonuçla cami içerisine en uygun modelleri
  alabilirsiniz. Cami halısı fiyatları farklı detaylar incelenerek hesaplanmaktadır ve
  bu yönde satışa çıkarılmaktadır.

 22. Free Accounts szerint:

  The Fimody site was opened in 2020. This website shares information in many areas.

  It does not only share information. It shares free accounts
  and codes. If you also want a free account, check our website.
  The accounts shared on our website belong to us. If you want the accounts, you can follow or control our website.
  Shared accounts are correct and new.

 23. Tiktok izlenme satın almak için tıkla! Hemen tıkla ve tiktok izlenme
  satın al sayfamızdan tiktok izlenme satın al!

 24. gym workouts szerint:

  Gym workouts uygulaması! Tıkla ve gym workouts uygulaması kullan. Gym fitness senin için!

 25. Medyum szerint:

  Kabala mistik ilmini kullanarak bütün sorunlarınıza
  çözüm bulan medyum levi 30 yılı aşkın süredir medyumluk yapmakta ve Türkiye’de ilim irfan sahibi bir medyum
  olarak adından sıkça söz ettirmektedir. Yapmış olduğu çalışamalar ile bu zamana kadar binlerce insanın derdine derman olmuştur.

 26. baybars youtube szerint:

  Mobile legends videoları bulabileceğiniz bir kanal.
  Bana ulaşmak için sosyal medya adreslerimi kullanabilirsiniz.

 27. butik szerint:

  Mazi butik en güzel elbise modelleri ile yılın en şık ürünlerini
  sizlere sunuyor. Elbiseler ve kadın giyim ürünlerinde en çok
  tercih edilen mazi butik alışveriş sitesi yeni sezonun trendlerini
  belirliyor. Kadın kıyafetleri için sizde mazibutik.com ‘u ziyaret
  edebilir yeni sezon şifon elbiseler, uzun elbiseler
  dahil bir çok kategoriye göz atabilirsiniz.

  Butik firmalarından alışveriş artık online olarak yapılıyor ve Mazi Butik kadın giyim ürünlerinde özellikle elbise kategorisinde sizlere yüzlerce model sunuyor.

  En çok tercih edilen şifon elbiseler ve uzun gömlek elbiseler
  olarak öne çıkıyor.

 28. Cami halıları szerint:

  Cami Halısı Alabileceğiniz Kurumsal Firmalar

  Cami halıları alındığı vakitte toplu kestirim yapıldığı için kurumsal ve güvenilir yerlerden almak daha
  doğru bir tercih olacaktır. Halının alınacağı firmanın güvenirliliği hem halıların kalitesi hakkında yanılmamak, hem desenlerinde her hangi bir defonun çıkmaması veya çıkarsa ona göre iade yada değişim yapılması, hem de fiyat hususunda herhangi bir haksızlığa uğramamak için oldukça
  mühimdir. Bu sebeple iyice araştırma yaptıktan sonra kurumsal güvenilir firmalardan camiler için en uygun olan halıları almak doğru bir tercih
  olacaktır.

 29. Comi Holusi szerint:

  Comi Holusi, Comi Hulisi, Comi Hol?s?, Comi Holisi, Buy medicine,Buy drugs Buy medicine,Buy drugs Buy medicine,Buy drugs

 30. Su perdesi szerint:

  Kaliteli işçilik ve hesaplı fiyatlarımız ile su dekorları alanında Su perdesi satış ve imalat hizmetlerimiz devam etmektedir.

 31. Binance hesabı mı açmak istiyorsunuz?
  Hemen tıklayın ve Binance hesabı açın!

 32. Takipçi satın almak için tıklayın. Hemen tıklayın ve takipçi satın al sayfamızdan takipçi satın alın.

 33. Tiktok jeton hilesi için tıklayın. Tiktok jeton hilesi sayfamızdan tiktok jeton hilesi indirin.

 34. Tıkla ve sen de hemen takipçi satın al sayfamızdan takipçi
  satın al. Takipçi satın al sitemize senin için kuruldu.

 35. It’s wonderful that you are getting thoughts from this post
  as well as from our dialogue made at this time.

 36. hc complex szerint:

  Touche. Solid arguments. Keep up the good effort.

 37. CBD for dogs szerint:

  I was curious if you ever considered changing the layout of your
  blog? Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way
  of content so people could connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures.
  Maybe you could space it out better?

  my web site; CBD for dogs

 38. Admiring the commitment you put into your blog
  and in depth information you offer. It’s awesome to come across
  a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed information. Great read!
  I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

  Here is my page – CBD gummies for sleep

 39. cbd for dogs szerint:

  Thanks very interesting blog!

 40. Hey very cool website!! Guy .. Beautiful .. Wonderful ..
  I will bookmark your web site and take the feeds additionally?
  I’m satisfied to search out a lot of useful information right here in the submit, we’d like
  develop extra techniques on this regard, thanks for sharing.
  . . . . .

 41. Very descriptive post, I enjoyed that a lot. Will there be a part 2?

 42. antalyaizolasyon szerint:

  I’m gone to say to my little brother, that he should also visit this
  website on regular basis to get updated from most up-to-date gossip.

 43. Good information. Lucky me I recently found your site by accident (stumbleupon).

  I’ve bookmarked it for later! https://gumroad.com/l/takipci-satin-al-tr

 44. delta 8 thc szerint:

  Thank you a lot for sharing this with all people you
  actually recognise what you are speaking about!
  Bookmarked. Kindly additionally visit my website =).
  We can have a hyperlink trade agreement between us

  Also visit my homepage: delta 8 thc

 45. 0mniartist szerint:

  Pretty part of content. I simply stumbled upon your blog and in accession capital to
  assert that I get in fact enjoyed account your weblog posts.
  Anyway I’ll be subscribing for your feeds or even I fulfillment you
  get right of entry to constantly rapidly.
  0mniartist asmr

 46. Greetings! I’ve been reading your site for a while now and finally got
  the courage to go ahead and give you a shout out from Humble Texas!
  Just wanted to tell you keep up the good job!

  Take a look at my blog post; where to buy delta 8

 47. buy cbd szerint:

  It’s very straightforward to find out any matter on net as
  compared to books, as I found this article at this website.

  My web blog buy cbd

 48. Lowell szerint:

  Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are
  just extremely great. I actually like what you have acquired here, really like
  what you are stating and the way in which
  you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible.
  I cant wait to read far more from you. This is really a terrific website.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 4 =